Hacivat ve Karagöz'le Eğlenceli Öğrenme Saati

İlkokul öğrencilerimiz, geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat ve Karagöz'ün büyülü dünyasına adım attı. Okulumuzun düzenlediği bu etkinlik, öğrencilerimizin hem eğlenmesini hem de kültürel mirasımızı öğrenmesini sağladı.

10.11.2023 69

Etkinlik, komşu okulumuz olan Şehit Cengiz Sabuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda kurulan özel bir sahnede gerçekleştirildi. Hacivat ve Karagöz karakterlerinin eğlenceli diyalogları, öğrencilerimizi gülme krizlerine soktu. Karakterlerin şakaları ve esprileri, öğrencilerimizin hem dikkatini çekti hem de onlara geleneksel Türk kültürünün unsurlarını tanıttı.

Oyun, öğrencilerimizin kültürel değerlerimize olan ilgisini artırırken, onlara takım çalışması, saygı ve arkadaşlık gibi değerleri de öğretti. Öğrencilerimiz, oyunun sonunda Hacivat ve Karagöz'le fotoğraf çektirme fırsatı buldu. Eğlence dolu bu etkinlik, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından büyük beğeni topladı.

Okulumuz, öğrencilerin hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri bu tür etkinliklere önem vermekte ve bu tür kültürel etkinlikleri düzenli olarak gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Hacivat ve Karagöz oyunu, öğrencilerimizin unutamayacağı bir deneyim oldu ve onlara eğitimlerinde farklı bir perspektif kazandırdı.

10-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-2023